Skip to main content

Eco Clipper ® klippesystem

Eco Clipper tilbyder et klippesystem med mange fordele i forhold til traditionelle cylinder- og roterende plæneklippere. Den består af uafhængigt ophængte 106 cm brede dæksektioner. Disse sektioner er smart forbundet sammen i større, men fleksibel kontur efter klippedæk. Hver dæksektion har tre hurtigt roterende klinger kombineret med en glat bund og store dæk. Dette giver et rent snit, jævn afklipsspredning og fremragende opfølgning af jordkonturerne med minimal jordkomprimering. Også under våde klippeforhold er afklippet lige spredt.

Konfigurer den plæneklipper, du har brug for

Dækkene kan fastgøres til forskellige rammer, bæres eller trækkes. En frontklipper kan bestå af et enkelt dæk bestående af 2 til 6 sektioner. En bugseret plæneklipper kan være på 10 til 14 sektioner bred, bygget ud af 3 separate dæk. En båret bagklipper kombineret med en frontklipper kan også være 10 til 14 sektioner bred.

ecoclipper folded to show mowing decks

Følg væksten af græs

Med sine unikke egenskaber kan Eco Clipper-klippesystemet planlægges til at følge græssets vækst stort set uanset vejrforholdene. Dette betyder kontrol over mængden af afklip, der produceres hver klippecyklus, så man undgår behovet for at fjerne overskydende afklip og vokse en stærk rodbase på kortere tid.

 

Økonomisk

Sidst, men ikke mindst, muliggør Eco Clipper-klippesystemet minimale driftsomkostninger ved klipning. Klippehastigheden kan være høj. Afhængigt af omstændighederne* er klippehastigheder op til 25 km/t mulige. Med en rækkevidde fra 4,11 til 14,11 m klippebredde er det altid muligt at finde den optimale bredde, der passer til driftsforholdene og den tilgængelige traktorstørrelse. Eco Clipper-klippesystemet kræver kun lidt vedligeholdelse. Det er vigtigt at holde knivene skarpe for et kvalitetssnit. Den elektriske drivlinje har en høj effektivitet og er vedligeholdelsesfri. Smøring minimeres til omkring en gang om måneden. Alt dette fører til en meget økonomisk plæneklipper.

 

* Ved højere hastigheder over 16 km/t kræves glatte og regelmæssigt vedligeholdte felter og en traktor med variomatisk gearkasse og tilstrækkelig kraft.

Forvaltning af græs

Græsrødder er et fibrøst, lavt og forgrenet rodsystem, der er følsomt over for miljøet og den forvaltningspraksis, der udføres på dem. Rødder skal stole på det overjordiske grønne væv for at producere de kulhydrater, der er nødvendige for vækst.

Den vigtigste faktor, der påvirker rodvæksten, er jorden. Rodvækst er begrænset i komprimeret jord på grund af den fysiske barriere og reduceret ilt i jorden. Jordens ilt er afgørende for god rodånding og plantesundhed.

Klipning er en af de vigtigste faktorer, der påvirker rodvæksten. Lavere klippehøjder reducerer plantens evne til at producere kulhydrater gennem fotosyntese, hvilket resulterer i mindre energiproduktion til rodvækst og et lavere rodsystem. Højere klippehøjder øger bladarealet og dermed rodmassen og roddybden. Forholdet mellem græshøjde og roddybde er næsten lineært.

Græsset, der bruges som græs, kan klippes, fordi deres vækstpunkt ligger nær jordoverfladen. Disse græsser har den særlige evne til at øge deres tæthed under klippehøjden for at kompensere for tabet af grønt væv fra klipning. Klippehøjder skal holdes så høje som muligt baseret på brugen af græsset.

Klippefrekvensen afhænger af klippehøjden. Jo lavere klippehøjden er, desto oftere skal området klippes. Som regel bør ikke mere end 1/3 af det overjordiske væv fjernes ad gangen. Fjernelse af mere end 40% af vævet kan stoppe rodvækst i en periode på 6 dage til mere end 2 uger.

Hvis klippehøjden skal sænkes inden høst, skal dette gøres i små trin over flere uger. Dette gør det muligt for græsset at øge sin tæthed for at tolerere de lavere klippehøjder.

Græsafklippet returneres bedst til græsset. Bekymringer om produktion af stråtag på grund af tilbagevendende græsafklip er blevet afvist i flere videnskabelige undersøgelser. Græsafklippet nedbrydes hurtigt og øger kvælstof i bladvævet og jordens kvælstof samt øger kulstofindholdet i jorden. Overskydende afklip, der kvæler græsset, skal fjernes.

 

 

 

Oplysninger fra: Christians, N.E. Patton, A.J. og Law, Q.D, 2016. Grundlæggende om Turfgrass Management, John Wiley and Sons, Inc